Skip to main content

Nederlandse EK-ploeg klopt kampioen Noorwegen

By 27 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Negen dagen voor het EK heeft Oranje titelhouder Noorwegen in een oefenpot geklopt: 24-33.

Advertentie

In Stavanger startte Nederland scherper dan het thuisland. Een voorsprong (9-12) werd in het tweede kwartier van de oefenwedstrijd zelfs uitgebreid. Vanuit de hoek schoten Bo van Wetering, achtvoudig doelpuntenmaker Angela Malestein en ook invaller Zoë Sprengers met scherp.

Rentree Housheer
Na rust (13-18) gaf Nederland de Europees kampioen nog vaker het nakijken. Voor de coach van Noorwegen het moment om sterren Nora Mørk, Stine Oftedal en later Henny Reistad rust te geven. Een kwartier voor tijd bracht bondscoach Per Johansson (foto) Dione Housheer binnen de lijnen.

Voor het eerst sinds eind september speelde de rechteropbouwer weer een wedstrijd. In dienst van Odense Håndbold ging het in het Champions League-duel met Vipers Kristiansand mis. Housheer raakte geblesseerd aan haar duim en vreesde even voor het EK.

Advertentie

Zaterdagmiddag tegen Brazilië
Terwijl de linkspoot de bal even goed voelde, tilde cirkelspeelster Merel Freriks het verschil voor het eerst naar tien (17-27). Daarna toonde Noorwegen zich vijf minuten lang de betere partij. Het was Housheer die na een 5-0 run van het thuisland namens Nederland iets terugdeed waarna de oefenzege binnen was.

De Golden League, het oefentoernooi waar de nationale ploeg in voorbereiding op het EK aan deelneemt, gaat voor Oranje op zaterdagmiddag verder. Om 14:00 wacht Brazilië. Ook dat duel is te zien op Ziggo Sport.


Goed voorbereid het EK volgen? Word dan nu lid van het Handbal Inside Magazine en ontvang onze EK-special meteen in huis! 

Foto: FotoReza

Advertentie