Skip to main content

Oranje vol vertrouwen naar Metz!

Nycke Groot Handbal

Het Nederlands Damesteam is optimistisch voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) van komend weekend in Metz. Een plaats bij de eerste twee bij het OKT in een toernooi met Frankrijk, Japan en Tunesië betekent deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nederland plaatste zich nog nooit voor het grootste sportevenement ter wereld.

Advertentie

Vandaag reist de ploeg naar Metz. Bondscoach Henk Groener selecteerde dezelfde zestien speelsters die afgelopen week twee EK-kwalificatiewedstrijden speelde tegen Spanje. ,,Ons doel is duidelijk. We spelen drie wedstrijden en moeten er minimaal twee winnen. We zullen in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk direct bij de les moeten zijn. Een fase zwak spelen wordt op dit niveau direct afgestraft. Afgelopen zaterdag speelden we een periode zwak en dat werd direct afgestraft’’, aldus bondscoach Henk Groener. ,,Plaatsing voor de Olympische Spelen zijn we aan onze stand verplicht. We moeten het nog wel laten zien’’.

Het OKT van vier jaar geleden is geen item meer. Groener: ,,Zo goed waren we toen nog niet. Die kwaliteit hebben we nu wel. Als we het fantastische niveau van het WK en de eerste wedstrijd tegen Spanje van vorige week benaderen, dan gaan we ons absoluut plaatsen voor de Olympische Spelen, daar twijfel ik geen moment aan. Van Japan en Tunesië moeten we gewoon winnen. Japan speelt een ander soort handbal, snel met een offensieve dekking’’.

“De instelling, de saamhorigheid en het teamgevoel is niet veranderd.”

Henk Groener heeft een buitengewoon gemotiveerde groep. ,,De instelling, de saamhorigheid en het teamgevoel is niet veranderd. We waren succesvol op het WK, maar de meiden zijn alleen maar hongeriger geworden. Het was fantastisch dat we tweede werden maar we eindigden niet als eerste. We waren jarenlang jager en zijn nu de gejaagde. Iedereen wist hoe we speelden, alleen niet hoe ze ons tegen konden houden. Alleen Noorwegen en min of meer Zweden lukte dat’. We moeten er vol tegenaan gaan. Als we de dekking neerzetten zoals op het WK met de tegenaanval als extra wapen, gaat het lukken.”

Aanvoerster Danick Snelder is zeker van een goede afloop bij het OKT. ,,We weten wat we kunnen, hebben het in eigen hand. Puur op basis van onze eigen kwaliteit gaan we ons plaatsen. Het niveau tijdens de wedstrijden is hoog, op de training ook. De supporters zijn fantastisch, die hebben ons goed ondersteund en ook in Metz zijn er weer veel Nederlandse supporters. Dat waarderen wij als selectie enorm’’, stelt aanvoerster Danick Snelder.

Foto: IHF

Ad2

Advertentie

Join the discussion 44 Comments