Skip to main content

Nederlandse ‘Torjägers’ in de tweede Bundesliga

Landgenoten hebben het naar hun zin in de Duitse tweede Bundesliga: de sterkste tweede competitie van de wereld. Een overzicht van de vijf meest doelgerichte Nederlanders.

Advertentie

5. Patrick Miedema (HSG Nordhorn-Lingen)
Door blessureleed kwam de spelmaker tot ‘slechts’ 78 treffers. Vier keer was Miedema goed voor zeven doelpunten in één duel namens HSG Nordhorn-Lingen. De international besloot vroegtijdig zijn contract bij de rood-witten te verlengen tot 2020.

4. Duncan Postel (Wilhelmshavener HV)
De cirkelspeler is twee jaar actief in Duitsland. Vanaf de lijn, én in de dekking, draagt hij met 88 treffers zijn steentje bij. Met nog acht wedstrijden voor de boeg stevent Wilhelmshavener HV af op lijfsbehoud.

3. Bartek Konitz (VfL Eintracht Hagen)
De oud-international verraste in 2017 met de overstap naar de promovendus. Na een stroef begin heeft VfL Eintracht Hagen zich gesetteld in de middenmoot. Met 101 goals is Konitz een belangrijke schakel bij de geel-groenen.

Advertentie

2. Jasper Adams (TV Emsdetten)
Met 145 doelpunten is international Jasper Adams de topschutter van TV Emsdetten. In de laatste drie duels scoorde de opbouwer, die na de zomer te bewonderen is in de BENE-League, liefst 28 treffers. Zo vond hij tegen HSG Nordhorn-Lingen en EHV Aue tien keer het net.

1. Kay Smits (Wilhelmshavener HV)
De Limburger is de onbetwiste nummer één op dit lijstje. Met liefst 213 doelpunten in 29 duels strijdt de rechteropbouwer zelfs om de titel van topscoorder in de tweede Bundesliga. In zeven wedstrijden behaalde Smits de dubbele cijfers. Zo was hij tijdens de remise (28-28) tegen ASV Hamm-Westfalen goed voor de helft van de goals: veertien stuks.

Spelers die de top-5 niet haalden: Nicky Verjans (65), Rutger ten Velde (42) en Jort Neuteboom (33).

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment