Skip to main content

Negen bekergoals Dulfer, Van der Heijden maakt er nóg meer

Dat SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund de kwartfinale van de bekerfinale hebben bereikt mag gezien de zegereeks in de competitie inmiddels geen verrassing meer zijn. In de achtste finale waren landgenoten op schot.

Advertentie

Moeiteloos was de uitoverwinning van SG BBM Bietigheim op HSG Bensheim/Auerbach niet. Na 14-15 bij rust kon de thuisploeg gisteravond tot 17-18 mee. Daarna maakten de gasten waar Kelly Dulfer er negen maakte het verschil.

Zeven voor Schoenaker
Namens HSG Bensheim/Auerbach prikte Myrthe Schoenaker zeven keer raak. Ook treffers van Sarah Dekker (vier), Dionne Visser (drie) en Sarah van Gulik (twee). In twintig minuten tijd kwam Helen van Beurden tot zes stops (37 procent).

Ook landskampioen Borussia Dortmund is door naar de laatste acht. Thuisploeg HSG Blomberg-Lippe zocht bij 20-16 nog wel de kleedkamer op, maar na 27-23 en 28-28 ging het voor hen alsnog mis. Onder meer door elf doelpunten van Van der Heijden kwam Borussia Dortmund met de schrik vrij: 30-34.

Rechteropbouw van Oranje
De 30-31, 30-32 en 30-33 kwamen van de hand van de rechteropbouwer van Oranje. Landgenoot Merel Freriks wist tegen HSG Blomberg-Lippe zes keer het net te vinden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie