Skip to main content

NHV in gesprek over invulling staf Oranjedames

By 6 september 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De kans dat Manu Mayonnade zijn laatste wedstrijd voor de Oranjedames heeft gecoacht is aanwezig. De naam van de Fransman mist op de gepubliceerde longlist van het Nederlands team.

Advertentie

Op 6 oktober speelt Nederland in het kader van kwalificatie voor het EK in 2022 in Almere tegen Wit-Rusland. 29 speelsters hebben een uitnodiging gekregen. De staf voor de interlandweek is nog onbekend.

HandbalAcademie
“Over de invulling van de staf voert het NHV gesprekken met de betreffende stafleden”, is te lezen in het persbericht van de bond. Na de Spelen in Tokio is het contract van Mayonnade afgelopen.

Bij de 29 speelsters die kans maken geselecteerd te worden zitten drie jongelingen van VOC die op de HandbalAcademie zitten. Het gaat om Kim Molenaar, Pipy Wolfs en Jessie van de Ruit. Het drietal heeft al meerdere jeugdinterlands gespeeld en is voor het eerst voor het A-team opgeroepen.

Kreta
Na de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland stapt het Nederlands team op het vliegtuig naar Kreta. Op 10 oktober wordt tegen poulegenoot Griekenland gespeeld. Duitsland maakt de groep van Oranje compleet.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie