Skip to main content

Niet Hurry-Up, maar Sporting Pelt plaatst zich voor Final4

By 25 februari 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Sporting Pelt mengt zich aankomende week in Final4 van de BENE-League. De Belgen wisten in de laatste speelronde van de reguliere competitie net als Hurry-Up te winnen en blijven zo na 22 wedstrijden vierde.

Advertentie

Op bezoek bij Hubo Handbal liet Sporting Pelt er geen gras over groeien. Met de hete adem van Hurry-Up in de nek, slechts één punt minder, schoten de rood-witten uit de startblokken. Bartek Konitz tekende na enkele minuten voor de 2-6.

24-33
Na de 9-11 van de thuisploeg van Peter Portengen, de Amsterdammer blijft ook na de zomer bij de fusieclub, liep Sporting Pelt uit naar 14-21 bij rust. In de tweede helft was Bart Köhlen (foto) verantwoordelijk voor de 18-28 en was het in Hasselt gedaan met de spanning.

Door de 24-33 winst voegen de Belgen zich bij Achilles Bocholt, LIONS en Aalsmeer. Bij de laatste vier komt Sporting Pelt favoriet Achilles Bocholt tegen. De andere halve finale is LIONS – Aalsmeer.

Dániel Táko
Zo deed een uitzege van nummer vijf Hurry-Up in Haacht er niet meer toe: 24-30 (10-17). Bij de Drenten maakte Dániel Táko tegen Atomix de meeste goals: zes.

Foto: FotoReza

Advertentie