Skip to main content

Niet trainen, wel spelen: Een cadeautje of onhandig?

By 27 november 2021Voorpagina

Vanaf zondagavond mag er drie weken lang tussen 17:00 en 5:00 door amateurs niet op de sportaccommodatie getraind worden. Het NHV laat alle competitieduels wél doorgaan.

Advertentie

De BENE-League en eredivisie behoren tot de topsport en mogen verder. Avondtraining in de hal is voor hen toegestaan evenals op bijvoorbeeld zaterdagavond competitie spelen. Publiek is niet toegestaan.

De trainingsmogelijkheden voor amateurs zijn de aankomende periode veel minder. Door de avondlockdown is in de latere uurtjes in de sporthal samenkomen om te bewegen niet meer mogelijk. Op de website van de bond spreekt het NHV de wens uit dat verenigingen creatief omgaan met de mogelijkheden binnen de beperkingen.

Tegelijkertijd deelt de bond dat competitiewedstrijden vooralsnog doorgaan. Wel moet door amateurs tussen 5:00 en 17:00 gespeeld worden. Avondwedstrijden moeten door de thuisspelende clubs tijdig verplaatst of afgelast worden.

De belasting opbouwen en oefenen is er niet bij. Niet trainen, wel spelen: een cadeautje in een moeilijke periode of vooral onhandig? Lees hier over de mogelijkheden in de sport.

Advertentie