Skip to main content

Niets staat Nusser meer in de weg: “Met z’n drieën moeten we er staan als het moet”

Een jaar geleden ontbrak Larissa Nusser (23) op het EK. Haar knie doet het weer en zo is de spelmaakster van Odense Håndbold geselecteerd voor het wereldkampioenschap dat voor de Oranjedames eind deze maand begint.

Advertentie

“Ik voel me fit en heb geen last meer van mijn knie.” Niets staat Nusser in de weg vanaf 30 november met het Nederlands team te pieken in Denemarken. “Ik kijk er echt naar uit straks het shirt van de nationale ploeg aan te trekken en alles te geven. Het breekt een clubseizoen en geeft nieuwe energie.”

Voor Odense Håndbold maakte ze in april al haar rentree. “Het is wennen in Denemarken, want er zijn acht nieuwe speelsters en een nieuwe coach”, legt Nusser uit. De Noor Ole Gustav Gjekstad staat aan het roer van de Deense kampioenskandidaat. “Hij komt uit de Noorse competitie en kent me minder goed. Ik moet me weer helemaal bewijzen en vechten voor m’n plek.”

EK-kwalificatiewedstrijden
“Hij is een trainer die van alle speelsters verwacht dat ze schoten pakken en richting het doel gaan. Ik ben een middenopbouwer die meer werkt en loopt voor anderen. Daar probeer ik m’n weg in te vinden”, vervolgt de Limburgse. “Daarom vond ik het zo fijn om me vorige maand bij Oranje te melden.”

Advertentie

In de EK-kwalificatiewedstrijden met Portugal en Finland liet Nusser zich weer aan alle fans van de Oranjedames zien. “Even terug in eigen land en een week lang je eigen taal spreken is lekker. Ook train en speel je dan met meiden waar je dat al een tijdje meedoet. Het was even niet zoveel nadenken voor me.”

Drie spelverdelers
Nusser is één van drie spelverdelers in de WK-selectie. Ook Inger Smits en Estavana Polman zijn door bondscoach Per Johansson uitgekozen. “Met z’n drieën moeten we er staan als het moet. Per wedstrijd kunnen we kijken wat de ploeg nodig heeft. Wie zit er goed in? Ik kijk uit naar de samenwerking.”

“Ook al was ik er een jaar geleden niet bij, maar ik krijg het gevoel dat de groep verder is dan dat EK”, besluit Nusser over de kansen van Nederland op het wereldkampioenschap. “Speelsters met ervaring zijn terug en fit. Ook jonge meiden hebben stappen gemaakt. Dan kan allemaal voor wat meer rust tijdens zo’n WK zorgen.”

Foto: FotoReza

Advertentie