Skip to main content

Nieuw en jong trainersduo gestart bij SEW

By 8 augustus 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

De voorbereiding van SEW is een week onderweg en zo heeft de eredivisionist kennisgemaakt met het nieuwe trainersduo bestaande uit Michael Vijverberg (25) en Jip van Otterloo (30).

Advertentie

Het tweetal is overgekomen van streekgenoot VZV. Van ’t Veld naar Nibbixwoud is twintig minuten rijden. De overgang van Vijverberg en Van Otterloo heeft de tongen dan ook losgemaakt in Noord-Holland.

Tess Ammerlaan
Via DSO, Tonegido en vorig seizoen nog VZV is de ambitieuze Vijverberg bij SEW terechtgekomen. Bij de blauw-witten moet hij verder zonder doelvrouw Annemarie van Kampen en ook de pas 20-jarige Tess Ammerlaan. Laatstgenoemde doet een stap terug. Onder de voorganger van Vijverberg Arthur Langedijk was zij nog een belangrijke pijler in de opbouwrij.

In het Noordhollands Dagblad deelt Vijverberg dat hij zich focust op eigen jeugd: “De junioren horen bij de top van Nederland en het tweede team zal komend jaar ook belangrijker worden. Ik ben hier voor de langere termijn gekomen en het tweede moet echt ’Jong SEW’ zijn. Een team dat serieuze stappen gaat maken richting de bovenste plaatsen van de eerste divisie. Als dat lukt, wordt de aansluiting met het eerste team makkelijker.”

Waar Meike Splunter de omgekeerde weg naar VZV heeft genomen, zijn Eva Jansma (VOC) en Denise Mol (Volendam) nieuw bij SEW. Eerstgenoemde keerr terug. Vijverberg in de krant: “En mogelijk komt er nog een derde versterking bij.”

Killersmentaliteit
Op 3 september opent SEW de competitie tegen Kwiek. Vijverberg en Van Otterloo, jeugdbondscoach op het zand, willen de condititie van de selectie sterk verbeteren en vooral: “Er killersmentaliteit inbrengen. Dat is iets wat deze ploeg echt meer moet krijgen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie