Skip to main content

Nieuw seizoen barst zaterdagmiddag in The Dome los

By 24 augustus 2023Voorpagina

De strijd om de Supercup is terug en daarmee klinkt zaterdagmiddag in The Dome in Houten het officiële startschot van het seizoen 2023/2024.

Advertentie

Landskampioen VOC en bekerhouder HandbaL Venlo spelen de eerste partij van het speeljaar. Om 15:00 op de vloer van BENE-Leaguepromovendus Houten wordt om de hoofdprijs, die door de pandemie enkele jaren op de agenda ontbrak, gespeeld.

Andere gezichten aan de start
VOC won de laatste twee ontmoetingen tussen de eredivisionisten. Het leverde de Amsterdammers de schaal op. Een week eerder in de lente trok HandbaL Venlo in de bekerfinale nog aan het langste eind.

Waar de teams nog altijd onder leiding van hoofdtrainers Rachel de Haze en Robin Gielen staan, zullen andere gezichten zaterdagmiddag aan de start van de Supercup staan. Zo zijn bij VOC Jill Kooij (gestopt), Jessie van de Ruit (HSG Bad Wildungen Vipers) en Isa Ternede (Füchse Berlin) vertrokken en Tess van Buren, Alieke van Maurik (Quintus) en Naomi Gooyers (SEW) gehaald.

Advertentie

Grote aanwinst van Venlo
Ook wijzigingen bij de Limburgers. Roos Beljon (PSV), Angela Steenbakkers, Janiek van Sleeuwen en Lynn Geurts keren niet meer terug in het blauw-wit. Lynn Kuipers is de grote aanwinst van HandbaL Venlo. De rechteropbouwer is terug uit de Bundesliga.

Om 18:00 is het de beurt aan LIONS en Volendam. Bij de Nederlands kampioen zal nieuwe trainer/coach Fred Michielsen zich voor het eerst aan het grote publiek laten zien. Hij is in de transferperiode onder andere Robin Leunissen (TV 05/07 Hüttenberg) en Joris Baart kwijtgeraakt. Nieuweling Kyan van Berlo zal zich in The Dome op zijn gemak voelen, want de afgelopen seizoenen droeg de LIONS-aanwinst het geel-zwart van organisator Houten.

Jerry en Klompé
Bij uitdager Volendam veel dezelfde namen en enkele spannende versterkingen. Wat te denken van Ephrahim Jerry die na een jaar bij Kadetten Schaffhausen en het Franse Tremblay zijn rentree op eigen bodem maakt. Ook Twan Klompé (Hellas) zal zaterdagavond het oranje-zwart van Volendam dragen.

Benieuwd hoe de topploegen ervoor staan? Koop hier tickets voor de Supercup in het Utrechtse Houten.

Foto: FotoReza

Advertentie