Skip to main content

Nieuwe bondscoach van Oranjemannen heeft een imposant cv

By 2 augustus 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De 58-jarige Staffan Olsson uit Zweden is per 1 september de nieuwe bondscoach van de Oranjemannen.

Advertentie

Hij is de opvolger van Erlingur Richardsson die in de lente na vijf jaar afscheid nam bij het Nederlands team. Olsson heeft een tweejarig contract bij het NHV ondertekend en zal in oktober voor het eerst voor de groep staan.

Olsson heeft veel ervaring als bondscoach. Tussen 2008 en 2016 had hij de leiding over zijn thuisland. Drie seizoenen stond de Zweed als assistent aan het roer van PSG: van 2015 tot en met 2018. Met de Parijzenaren wist de nieuwe bondscoach van de Oranjemannen twee keer de Final4 van de Champions League te halen.

Aantrekkelijk handbal
“Het is een interessante uitdaging om het team te ontwikkelen en kennis te maken met het Nederlandse handbal. Het zal leuk en inspirerend zijn om een team dat aantrekkelijk handbal speelt te trainen en coachen”, is de eerste reactie van Olsson.

Advertentie

Technisch directeur van de bond Serge Rink over de nieuwe bondscoach: “Na een boeiend en intensief sollicitatieproces met een aantal zeer interessante kandidaten, zijn wij ontzettend blij dat wij de samenwerking aangaan met Staffan. Hij is een ontzettend enthousiaste en ervaren coach. We zijn dan ook erg trots dat we iemand van zijn kaliber aan hebben kunnen stellen als onze nieuwe bondscoach.”

WK in 2023
In oktober komt Oranje weer samen. De nummer tien van het afgelopen EK heeft een wildcard voor het WK in 2023 ontvangen. In Polen neemt Nederland het in de groepsfase op tegen Noorwegen, Argentiniƫ en Noord-Macedoniƫ.

Oud-international Olsson – 358 interlands, drie zilveren Olympische medailles en ook bekend door zijn haardos – gaat het bondscoachschap bij het NHV combineren met het zijn van adviseur bij verschillende clubs in Zweden. In zijn thuisland loodste hij Hammarby naar drie landstitels.

Foto: FotoReza

Advertentie