Skip to main content

Nieuwe regel maakt spelletje nog weer sneller

By 5 september 2022Voorpagina

Afgelopen weekend werd in de BENE-League voor het eerst met de nieuwe regel omtrent het uitnemen van de bal na een doelpunt gespeeld en het spelletje blijkt zo nog sneller te worden.

Advertentie

Voor 1 juli 2022 moest de middenuit uitgevoerd worden door de speler met bal die met één voet op de middenlijn stond. Nu wordt gewerkt met een cirkel met een doorsnede van vier meter op de middenlijn waarbinnen de middenuit moet worden uitgevoerd. 

Met één voet binnen de cirkel
Omdat een aanpassing in de hal gemaakt moet worden, wordt de nieuwe regel eerst alleen op BENE-Leagueniveau gehandhaafd. In de eerste speelronde werd al gretig gebruik gemaakt van de verkregen ruimte.

De middenuit mag worden uitgevoerd zodra de speler met bal zich met minimaal één voet én de bal binnen de cirkel bevindt. Tegenstanders mogen zich niet in deze cirkel begeven. Snel wordt nog sneller.

Extra veldspeler
Niet alleen ligt er nog meer ruimte voor de snelle tegenaanval. Door de nieuwe regel staat ook het spelen met een zevende, of in ondertal extra, veldspeler onder druk. Scoren vanuit de middencirkel in leeg doel is makkelijker geworden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie