Skip to main content

Nieuwe rol past Baijens steeds beter

By 26 oktober 2021november 2nd, 2021Achtergrond, Artikelen, Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

International Dani Baijens (23) was afgelopen speelronde in de tweede Bundesliga bij negen doelpunten van ASV Hamm-Westfalen betrokken. Na een weifelende start neemt de spelmaker zijn nieuwe teamgenoten bij de hand.

Advertentie

Op bezoek bij HSC 2000 Coburg zegevierde ASV Hamm-Westfalen met 26-32. Baijens was met vijf doelpunten en vier assists een van de uitblinkers bij de gasten. “Ik moet er zelf meer maken. Dat is een andere rol dan bij TBV Lemgo”, legt de Rotterdammer uit.

In het voorjaar besloot Baijens niet bij de Bundesliga-club te blijven, maar het op een niveau lager te proberen. “Ik maak hier bij Hamm vijftig soms ook alle zestig minuten. Aanval, dekking, overtal, ondertal. Ze willen dat ik me als leider van het team opstel. Daarvoor ben ik hier ook gekomen. Om me als dwingende middenopbouwer te ontwikkelen.”

Zoeken naar taak
Door de uitzege is ASV Hamm-Westfalen naar de vijfde plaats op de ranglijst gestegen. Baijens: “We hebben veel nieuwe spelers en dan duurt het even voordat het loopt. Zeker als middenopbouwer zitten daar veel uren in. Het heeft eventjes tijd nodig gehad iedereen in het veld te leren kennen.”

Advertentie

“In de eerste weken hier moest ik erg inkomen. Bij Lemgo was mijn functie heel anders”, legt Baijens uit. “Daar viel ik in en heb je veel kwaliteit naast je staan. In de tweede Bundesliga willen ze dat ik veel meer voor mezelf ga en op die manier anderen vrijspeel. Het was zoeken naar m’n taak, maar ik denk dat ik hem gevonden heb.”

HC Elbflorenz Dresden
Morgen komt Baijens weer in actie op het tweede niveau van Duitsland. ASV Hamm-Westfalen ontvangt HC Elbflorenz Dresden waar landgenoot Ivar Stavast speelt. Volgende week mag Baijens zich bij de nationale ploeg melden.

Foto: Moritz Kaufmann

Advertentie