Skip to main content

Nijdam heeft Werder Bremen flink aan de praat

By 22 februari 2021Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Met één punt uit acht duels leek de situatie van trainer/coach Robert Nijdam bij Werder Bremen nijpend. Maar de oud-bondscoach van Jong Oranje heeft de groen-witten aan de praat gekregen.

Advertentie

In november 2020 stond Werder Bremer nog laatste in de tweede Bundesliga. Toch bleef Nijdam vertrouwen houden in zijn werkwijze.

Terecht, blijkt een aantal maanden later. Met twaalf punten uit acht wedstrijden is Werder Bremen geklommen op de ranglijst. De formatie van Nijdam staat negende en kijkt stiekem naar boven. Het verschil met nummer vier TuS Lintfort is slechts zes punten.

Danique Trooster
In december 2019 kwam Nijdam bij Werder Bremer terecht. Even daarvoor leverde hij bij Bundesliga-club TSV Bayer 04 Leverkusen zijn contract in. Als technisch vaardige rechterhoekspeler speelde Nijdam tussen 1990 en 2003 153 interlands.

Een mooie rol bij Werder Bremer is weggelegd voor Danique Trooster. De jonge doelvrouw is afgelopen overgekomen van eredivisionist DSVD. Trooster en Nijdam kennen elkaar van Jong Oranje en de HandbalAcademie.

Punt bij de nummer drie
De Overijsselse goalie heeft zelfs een plekje gekregen op de 34-koppige voorselectie van Oranje. Afgelopen weekend pakte ze met Werder Bremer een punt (26-26) op bezoek bij de nummer drie op de ranglijst: SG H2Ku Herrenberg. Jeugdinternational van Duitsland Naomi Conze, die afgelopen week besloot te verlengen bij de ploeg van Nijdam, werd topschutter met zeven treffers.

Foto: FotoReza

Advertentie