Skip to main content

Nog 10 dagen: Via Barger-Compascuum naar het NK?

De Beach Tour duurt nog tien dagen waarna de strijd om de landstitel kan beginnen. Aanstaand weekend zijn er onder andere in Barger-Compascuum punten voor het Nederlands kampioenschap op te pikken.

Advertentie

Het Drentse HVC organiseert al langer dan tien jaar in juni een toernooi op het zand in het dorp. Al enkele seizoenen maakt de HVC Beach Cup onderdeel uit van de officiële Beach Tour van het NHV.

“In ons dorp beschikken we over twee velden waardoor we niet een groot NK Kwalificatietoernooi zijn, maar misschien wel de gezelligste”, vertelt organisator Inge Maatje over de HVC Beach Cup. “Onze vereniging houdt van Beach Handball en door ons toernooi willen we de sport in de regio laten groeien.”

Maatje vervolgt: “Basisschoolkinderen uit Barger-Compascuum zijn vanochtend al op ons zand te vinden. F’jes uit de gemeente en E’s volgen vanmiddag. In het weekend is het de beurt aan veel andere categorieën. Van D-jeugd tot tien damesteams.”

Zo laten clubs als Unitas, SVBO en Black Lake Beach zich de aankomende dagen op de HVC Beach Cup 2024 zien. Het betreft het voorlaatste speelweekend van de Beach Tour. Ook in Blaricum, Stein en Amsterdam wordt om een van de laatste NK-punten gespeeld.

Na 23 juni wordt de balans opgemaakt. De top-8 van iedere categorie is geplaatst voor het NK Beach Handball dat op 6 en 7 juli wordt gehouden in het Groningse Stadskanaal.

Foto: Marchel Frome

Advertentie