Skip to main content

Nog kans voor Oranje op deelname aan OKT

By 22 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Oranje speelt morgenavond tegen Servië niet alleen om het goede gevoel, maar er is nog een kansje dat Nederland zich voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) plaatst.

Advertentie

De wereldkampioen mag deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs in de zomer van 2024. De nummers twee tot en met zeven van het WK zijn geplaatst voor het OKT.

Kroatië
Als Frankrijk als organiserend land van de Spelen daarbij hoort schuift het plaatsje voor het OKT door naar de nummer acht van het wereldkampioenschap. Als ook de Europees kampioen van januari 2024 bij de eerste zeven of acht zit mag ook de nummer negen van het huidige WK meedoen aan het OKT.

Nederland kan als beste nummer drie van de vier hoofdgroepen nog negende op het eindtoernooi worden. Dan moet gewonnen worden van Servië en een concurrent als Kroatië, vijf punten in hoofdgroep vier, van Bahrein verliezen.

18:00
Oranje staat op vier punten in hoofdgroep drie. Zowel Nederland – Servië als Kroatië – Bahrein begint morgenavond om 18:00. Aansluitend om 20:30 spelen Duitsland en Noorwegen om de eindzege in de poule van de formatie van Staffan Olsson.

Foto: FotoReza

Advertentie