Nog maar één punt verschil tussen kanshebbers Volendam en Aalsmeer

Na een spannende voorlaatste speelronde is het verschil tussen finalekandidaten Volendam en Aalsmeer geslonken naar één punt.

Volendam, derde in de HandbalNL League, maakte vanavond tegen koploper LIONS een duidelijke achterstand bij rust goed (10-17). In de laatste twee minuten scoorde de thuisploeg de laatste drie doelpunten van de partij.

Baijens en De Lange
Na 29-29 werkte Jordy Baijens namens Volendam twee keer de bal tegen het Limburgse net. Na een stop van Evan de Lange (foto) op een inzet van LIONS-linkerhoekspeler Jasper Ritzen bepaalde Jeroen Roefs de eindstand in Noord-Holland.

Enkele kilometers verderop heeft Aalsmeer punten tegen het al uitgespeelde Hurry-Up gemorst: 25-26 (10-15). Met één van zijn zeven zorgde Rob Jansen, de rechteropbouwer gaat in de zomer stoppen, nog voor de gelijke stand in De Bloemhof: 20-20.

LIONS – Aalsmeer
De derde van Ronald Suelmann betekende de 24-26 voor de bezoekers uit Zwartemeer. Vanaf zeven meter scoorde Jeffrey Boomhouwer nog voor de aansluitingstreffer. Verder kwam Aalsmeer niet tegen de bekerfinalist.

Met nog één speelronde te gaan is het verschil tussen runner-up Aalsmeer en Volendam nog maar één punt: veertien om dertien. Over een week gaat de titelhouder op bezoek bij LIONS dat ook het thuisvoordeel in de aanstaande best-of-three al binnen heeft. Belager Volendam treft in Waalwijk hekkensluiter Tachos.