Skip to main content

Nog vier ploegen over in Beker van België

By 30 januari 2024België, Buitenland, Voorpagina

Deze week vinden de halve finales van de Beker van België plaats. Het toernooi telt nog vier BENE-Leagueploegen.

Advertentie

Visé ontvangt vanavond titelhouder Achilles Bocholt. Sinds 2019 is de hoofdprijs in handen van de huidige nummer twee van de BENE-League. De thuisploeg uit Wezet mag zich de trotse koploper van de competitie worden.

België gaat kennis maken met Abdou Mané. De 27-jarige Fransman is door Achilles Bocholt aangetrokken, omdat de blauw-zwarten het moeten stellen zonder Jeroen de Beule. De opbouwspeler heeft vorige maand een kruisbandblessure opgelopen.

Bourget versus Claessens
Mané komt over uit Roemenië. In zijn thuisland heeft hij op het hoogste niveau gespeeld. Bij Besancon en Dijon stond opbouwer Mané onder contract.

Visé – Achilles Bocholt is ook de clash tussen Florent Bourget en Tim Claessens. Laatstgenoemde laat zich na weken weer in het tenue van Achilles Bocholt zien, omdat Claessens vorige week nog actief was op het Europees kampioenschap in Duitsland.

Seizoen glans geven?
Donderdagavond (20:15) is de andere halve finale: Hubo Handbal – KTSV Eupen. Voor de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid het matige BENE-Leagueseizoen glans te geven. Hubo Handbal staat net als KTSV Eupen in het rechterrijtje van de grensoverschrijdende competitie.

Bij Hubo Handbal is landgenoot Peter Portengen bezig aan zijn laatste maanden. In de zomer wordt hij na twee jaar in Hasselt/Tongeren door de Belg Bram Dewit opgevolgd.

Vanavond:
20:45 Visé – Achilles Bocholt

Donderdag:
20:15 Hubo Handbal – KTSV Eupen

Foto: FotoReza

Advertentie