Skip to main content

Nog vier speelrondes in BENE-League: Houdt Volendam rivaal Aalsmeer van zich af?

By 16 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Met nog vier speelrondes te gaan liggen de startbewijzen voor de Final4 van de BENE-League voor het grijpen. Welke twee Nederlandse teams voegen zich bij de top-2 uit België: LIONS, Volendam of toch ook Aalsmeer?

Advertentie

In sporthal Opperdam staan de nummers vier en twee tegenover elkaar. Waar thuisploeg Volendam 24 punten heeft, staat Visé al op 29. Evenveel als koploper Achilles Bocholt.

Van de laatste acht competitieduels moest de formatie van Geert Hinskens in de helft een punt of meer afstaan. Zo is Volendam de Belgische top-2 uit het zicht verloren en is plaatsing voor de Final4 onzeker geworden.

Met nog vier speelrondes in de reguliere competitie te gaan voelen de oranje-zwarten de hete adem van Aalsmeer in de nek. De rivaal, een week geleden onderuit bij Bevo (30-29), is tot op één punt van Volendam gekomen.

Advertentie

Ook de zwart-gouden spelen dit weekend thuis. Hekkensluiter Izegem, één zege in achttien wedstrijden, komt naar De Bloemhof. Aalsmeer aast op de positie van Volendam, omdat deze na 22 duels recht geeft op het spelen van de Final4 van de BENE-League.

Als nummer drie van de competitie hoopt landskampioen LIONS tevens door te stoten naar de finales. De Limburgers hebben twee punten meer dan Volendam en een voorsprong van drie op Aalsmeer.

Een verre wedstrijd in Drenthe staat LIONS te wachten. Zonder de geblesseerde Ivo Steins neemt LIONS het op tegen Hurry-Up. Beide teams treffen elkaar volgende midweek in de kwartfinale van de beker. Dan wordt er in Sittard gespeeld.

Programma 17 februari:
19:00 Volendam – Visé
19:00 Aalsmeer – Izegem
20:00 Hurry-Up – LIONS
20:15 KTSV Eupen – Hubo Handbal
20:15 Achilles Bocholt – Houten
20:15 Sporting Pelt – Bevo

Top-5 BENE-League:
1. Achilles Bocholt 18-29
2. Visé 18-29
3. LIONS 18-26
4. Volendam 18-24
5. Aalsmeer 18-23

Foto: FotoReza

Advertentie