Skip to main content

Noorwegen volgt voorbeeld van Oranje

By 16 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Ook Noorwegen is gisteravond op vier punten in WK-groep F gekomen. Net als Oranje wist de groepsgenoot het puntloze Argentinië met ruime cijfers te kloppen: 32-21.

Advertentie

Na één helft spelen was het in Krakau al gedaan met de spanning (16-12). Na de rust liep Noorwegen verder uit. Op basis van een beter doelsaldo nemen de Scandinaviërs de eerste plaats in poule F over van Nederland.

Zeven uit vijftien
Linkerhoekspeler van Aalborg Håndbold Sebastian Barthold (foto), Sander Sagosen en Magnus Rød maakten er ieder vijf tegen Argentinië. In het tenue van de verliezende partij scoorde Diego Simonet zeven keer. Daar had de middenopbouwer van Montpellier wel vijftien pogingen voor nodig.

Dinsdagavond gaan Noorwegen en Nederland in een rechtstreeks duel om de groepszege en twee extra punten in de hoofdfase spelen. De wedstrijd begint om 20:30 en is op Viaplay te zien. Voorafgaand aan Nederland – Noorwegen komen Argentinië en Noord-Macedonië elkaar om 18:00 tegen.

Ook op Viaplay
De winnaar van dat treffen gaat met nul punten met Nederland en Noorwegen mee naar de hoofdfase. Ook voor die wedstrijd kun je inschakelen op Viaplay.

Foto: FotoReza

Advertentie