Skip to main content

NOS volgt dorpsclub Voorwaarts

By 14 december 2019Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist Voorwaarts krijgt vanavond bezoek van de NOS. De omroep volgt de gepromoveerde dorpsclub tijdens het treffen met Borhave. 

Advertentie

In een aantal jaar tijd heeft Voorwaarts zich opgewerkt van de tweede divisie naar het hoogste niveau van Nederland. Als runner-up van de eerste divisie gingen de oranjehemden afgelopen lente omhoog.

Binnen de hoofdmacht spelen veel speelsters uit Twello. Voor de start van het debuutseizoen in de eerste divisie deed de formatie van de nieuwe hoofdtrainer Maurice Feringa ook een aantal gerichte versterkingen. Zo zijn Lisa Oosterwijk (Dalfsen) en Lieke van der Linden (VOC) gekomen.

Drie punten
Met drie punten uit twaalf duels staat Voorwaarts laatste in de eredivisie. DSVD heeft evenveel punten. Aanstaande tegenstander Borhave, figurant tijdens het bezoek van de NOS, heeft negen punten en nog zicht op de kampioenspoule. Tijdens het heenduel scoorde de brigade uit Borne één doelpunt meer dan Voorwaarts.

Reportage
De omroep maakt een reportage over de snelle vlucht van Voorwaarts en het dorpse karakter van de eredivisionist. Het resultaat is vanavond nog te zien tijdens de late uitzending van Studio Sport op de NPO.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie