Skip to main content

“Nu begint het WK pas echt”

By 5 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De internationals van Oranje waren het na de walk-over tegen Oezbekistan voor de camera van Ziggo Sport eens met elkaar: pas nu komt het erop aan op het wereldkampioenschap in Spanje.

Advertentie

Aanvoerder Danick Snelder was na de 17-58 vooral blij dat alle Nederlandse speelsters ongedeerd uit de strijd waren gekomen. Veel wijzer is de captain van de eerste twee WK-wedstrijden niet geworden.

Larissa Nusser
“Als we willen bekijken wat goed en vooral minder goed gaat, moeten we kijken naar de wedstrijden van vorige week in Noorwegen”, is de lezing van Snelder. Tijdens het oefentoernooi in Bergen speelde Oranje tegen Rusland, Europees kampioen Noorwegen – een dikke nederlaag (36-21) en Zuid-Korea.

Larissa Nusser maakte vanavond in Torrevieja zeven uit zeven. “Nu begint het WK pas echt”, geeft ze toe. Op dinsdagavond (20:30) komt Nederland groepsgenoot Zweden tegen. Ook de aanstaande opponent wist de eerste twee partijen in poule D met groot verschil te winnen.

Punten mee
De top-3 van de groep gaat door naar de tussenronde. Punten tegen de andere landen die doorgaan gaan mee. Nederland kruist in de volgende fase van het WK met de groep waar Noorwegen en Roemeniƫ in zitten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie