Skip to main content

“Nu weet ik ook dat ik als doelpuntenmaker mee kan”

By 20 april 2023april 22nd, 2023Achtergrond, Artikelen, Competities, HandbalNL League, Voorpagina

Opeens is Stefan van Gils (25) basisspeler en belangrijk voor Volendam. “Dit seizoen krijg ik veel vertrouwen van de nieuwe staf.”

Advertentie

Niet alleen in de dekking, maar ook als afstandsschutter heeft de Noord-Brabander de BENE-Leagueploeg geholpen. “Ik werd zelfs een aantal keer als uitblinker naar voren geroepen”, deelt Van Gils trots. “Terwijl ik me een jaar geleden nog heb afgevraagd of ik ergens anders naartoe zou moeten.”

Onder Mark Ortega zat Van Gils vaak en veel op de bank. “Ik heb nauwelijks gespeeld. Terwijl ik wist dat ik van waarde kon zijn voor Volendam. Dit seizoen krijg ik veel vertrouwen van de nieuwe staf. Volgens mij heb ik daar heel goed gebruik van gemaakt.”

Gerrie Eijlers
“Als verdediger heb ik me altijd gewaardeerd gevoeld. Dat was ook bij mijn vorige clubs Bevo en Internos zo. Zo herinnerde assistent van Geert Gerrie Eijlers mij ook nog toen hij nog bij Volendam op doel stond”, legt Van Gils uit. “Ik heb daar altijd vertrouwen in gehad. Nu weet ik ook dat ik als doelpuntenmaker mee kan op het niveau van Volendam.”

Advertentie

Met de oranje-zwarten is hij actief in de HandbalNL League. Volendam staat slechts twee punten achter runner-up Aalsmeer. “Er is nog veel mogelijk. Ik geniet er van om in wedstrijden te leren. We groeien naar een steeds hoger niveau.”

Bekerfinale
Ook zijn broertje Michiel van Gils (24) speelt in het vissersdorp voor Volendam. “Toen ik een jaar geleden lang op mijn beurt moest wachten, kwam hij terug van een hernia. Inmiddels keept Michiel weer voor de opleidingsploeg in de eredivisie. Dit jaar gaat het ons allebei beter af”, glimlacht de oudste van de twee.

“De belangrijkste wedstrijd van het seizoen gaat misschien wel de bekerfinale zijn. Daar zijn we het meest dichtbij een prijs. Natuurlijk wil ik uitgerekend in die wedstrijd laten zien welke groei ik heb doorgemaakt”, besluit de verrassing van Volendam over de partij op 18 mei tegen Hurry-Up. “Ik wil dit mooie jaar minimaal één prijs pakken.”

Foto: FotoReza

Advertentie