Skip to main content

Nul goals, twee EK’s voor Schoenaker

By 5 mei 2021mei 10th, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De 32-30 overwinning van Nederland op Polen was pas de twintigste interland van Robin Schoenaker (25). Wel gaat de Arnhemmer op voor zijn tweede EK.

Advertentie

Je kunt stellen dat sinds Schoenaker in het hart van de defensie van Oranje heeft plaatsgenomen het van een leien dakje gaat, want hij is er pas twee jaar bij en staat in januari 2022 voor de tweede keer op een Europees Kampioenschap. De timing van de lange blokker blijkt niet alleen in het middenblok goed.

Ook tegen Polen kwam Schoenaker alleen in de verdediging in actie. Hij wacht nog altijd op zijn eerste goal voor Oranje. Bij de nationale ploeg focust de mandekker van het Duitse HSG Krefeld op het tegenhouden van de opponent. “We lossen het samen achter op”, legt Schoenaker na de zege in Almere met een brede glimlach uit.

Oppepper
Hij is ontzettend blij met de het EK-ticket en de tweede plaats in de poule. “De tweede helft was gewoon gaan. Iedere keer dat ik bij balbezit naar de zijlijn sprint om plaats te maken wordt de bank gek. Iedere stop van ons is een oppepper.”

Advertentie

Schoenaker, tegen Polen samen met Iso Sluijters een duo, maakt van verdedigen een kunst. In de winter is hij van club gewisseld. De opbouwspeler draagt niet meer het tenue van Sporting Pelt, maar probeert tot de zomer HSG Krefeld te helpen met promotie naar de tweede Bundesliga.

Geen gelukstreffer meer
Volgend kalenderjaar mikt hij op een plekje in de EK-selectie. “Ik denk dat we als ploeg laten zien dat een puntje in Slovenië geen gelukstreffer meer is”, zegt Schoenaker. “We doen het zelf. We kunnen er nog meer uit halen. Een opsteker om mee te nemen naar het EK.”

“Dit is fantastisch. Iedereen is bereidt om het met z’n allen te doen”, besluit Schoenaker. Morgen om 17:00 is de loting voor het eindtoernooi dat in Hongarije en Slowakije wordt gehouden. Nederland zit in pot 4.

Foto: FotoReza

Advertentie