Skip to main content

Nusser voelt zich fit: “Ik kijk er naar uit om weer te handballen”

By 21 maart 2023Achtergrond, Voorpagina

Advertentie – International Larissa Nusser (23) raakte in de zomer van vorig jaar zwaar geblesseerd aan haar knie. De spelmaakster van Odense Håndbold werkt sindsdien hard aan haar terugkeer. We spraken met haar over de revalidatie en haar ambassadeurschap voor Blackroll.

Advertentie

Je raakte vorige zomer nog zwaar geblesseerd. Wat gebeurde er precies?
“Het gebeurde met een passeerbeweging. Na een nulpas wilde ik rechts passeren en mijn linkerknie klapte daarbij naar binnen. Bij een beweging die ik tienduizend keer in mijn handballeven heb gemaakt. Ik zakte door mijn knie. Het deed zeer, over mijn hele been. Ik dacht nog niet aan de kruisband. Aan de kant probeerde ik wat te springen en schuiven. Het gebeurde in de zesde minuut. Ik wilde na de rust met tape om de knie weer het veld in, maar de fysiotherapeut zei dat ik dat beter niet kon doen. Ik kon me nog steeds niet voorstellen dat het de kruisband was. Andere mensen schreeuwen de hele sporthal bij elkaar als het hun overkomt. Het zal wel meevallen, dacht ik nog. Niet dus.”

Toen wachtte er een lange revalidatie…
“Ik heb hard gewerkt. Krachttraining deed ik altijd gewoon, zonder bijzondere focus. Maar nu ben ik echt met details bezig, om elke spier in mijn lichaam sterker te maken. Het is ook wel interessant om op deze manier je lichaam te leren kennen.”

Je bent ambassadeur van Blackroll. Hoe hebben hun producten je geholpen in je revalidatie?
“Na de operatie ging ik een lang en zwaar traject in voor de revalidatie. Hierbij heb ik de producten van Blackroll heel goed kunnen gebruiken. Vooral voor het losmaken en het weer opbouwen van de spieren. Ik gebruik de fascia gun en de foamroller veel, vooral om de spieren rondom mijn knie los te maken. Daarnaast gebruik ik de loop-banden om mijn benen warm te maken en voor extra training om alle spieren te versterken. Dat helpt zeker.”

Wat is je lievelingsproduct en waarom?
“De fascia gun is toch wel mijn favoriet. Dit komt vooral omdat handbal een intensieve sport is voor vrijwel alle spieren in je lichaam, de de gun helpt heel goed om alle spieren weer los te maken.”

Advertentie

Je bent nu weer bijna fit, gebruik je de producten ook gedurende het seizoen?
“Zeker. Ik gebruikte de producten van Blackroll ook voor mijn blessure al veel. Maar nu ik gemerkt hebt dat ze me extra kunnen helpen bij het herstellen en aansterken van spieren zal ik ze zeker dagelijks blijven gebruiken. Zowel voor als na mijn trainingen. Hopelijk helpt het me ook om eventuele andere blessures te voorkomen. Vooral de resistance bands van Blackroll zal ik veel blijven gebruiken. Ze kunnen enorm helpen om sterker en explosiever te worden in mijn bewegingen.”

Heb je nog tips voor mensen die Blackroll nog niet zo goed kennen?
“Probeer de slaapproducten eens! Die komen in een handig reistasje, waardoor je ze altijd makkelijk kunt meenemen. Dat is erg fijn als je, zoals ik, vaak moet reizen en in verschillende hotels moet slapen. Je bent dan altijd voorzien van een goed kussen en deken.”

Je zat alweer in de voorselectie van Oranje. Betekent dat dat we je snel weer terug op het veld gaan zien?
“Ik hoop het! Ik voel me in ieder geval goed en fit en ik kijk er enorm naar uit om weer te kunnen handballen.”

Op zoek naar trainingstips en bijbehorende attributen? Neem een kijkje op blackroll.com voor meer informatie.

Foto: Blackroll

Advertentie