Skip to main content

Nusser voor twee jaar naar Noorwegen

In het nieuwe seizoen speelt Oranjedame Larissa Nusser (24) in het roze-zwart van de Noorse Champions League-club Vipers Kristiansand.

Advertentie

De spelmaker komt over van Odense Håndbold. Bij de kwartfinalist en koploper van de eredivisie van Noorwegen heeft Nusser een handtekening gezet onder een contract voor twee jaar. In Noorwegen wordt de middenopbouwer teamgenoot van Lois Abbingh.

“Ik kreeg snel een goed gevoel bij Vipers”, vertelt Nusser. “Ze hebben de afgelopen jaren opvallende resultaten neergezet en hebben ook voor het komende seizoenen nog mooie plannen.”

Meteen landskampioen
In de winter van 2022 kwam Nusser via København Håndbold bij de Deense runner-up terecht. De Limburgse werd enkele maanden later meteen landskampioen met Odense Håndbold.

Wereldkampioen Nusser vervolgt over de transfer: “Een nieuwe club en ander land. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging.”

Vorig jaar moest Nusser terugkomen van een zware knieblessure. Dat is één van de redenen dat ze dit seizoen niet bij de basisspelers van Odense Håndbold, net als Vipers Kristiansand bij de laatste acht van de Champions League, hoort.

Housheer en Van Wetering
Ook landgenoten Dione Housheer en Bo van Wetering gaan de oranje-witten in de zomer inruilen. Zij stappen beiden over naar het Hongaarse Györ.

Foto: FotoReza

Advertentie