Skip to main content

Nykøbing verkoopt Polman

Nykøbing heeft international Estavana Polman (30) aan het Roemeense Rapid Bucuresti verkocht.

Advertentie

De Oranjedame stapt per direct over naar de club die uitkomt in de Champions League. Polman over haar overgang: “Nu begint voor mij een nieuw avontuur op het grote podium. Daar werk ik al heel lang voor en ik bedank Nykøbing voor de steun om daar te komen.”

Huidige nummer vier
In de zomer verloste Nykøbing Polman, op het afgelopen EK goed voor zeventien doelpunten en twintig assists, van Team Esbjerg. Na negen seizoenen liet de schutter van het Nederlands team de rood-witten na ruzie achter zich.

Rapid Bucuresti is de huidige nummer vier van de Roemeense eredivisie. Vorig seizoen wist de club CSM Bucuresti als landskampioen te onttronen. Zo komt de nieuwe club van Polman op dit moment uit in de Champions League. Spelers als de Franse EK-ganger Orlane Kalor, positiegenoot Alicia Fernandez uit Spanje en Eliza Buceschi staan ook bij Rapid Bucuresti onder contract.

Tegen Györ
In groep B van het kampioenenbal staat Rapid Bucuresti op plaats twee. Alleen kanshebber Györ heeft meer punten dan de nieuwe werkgever van Polman. Aanstaande zaterdag komt de top-2 elkaar in Hongarije tegen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie