Odense Håndbold en Team Esbjerg delen de punten

De topper in Denemarken tussen Odense Håndbold en Team Esbjerg is gisteravond onbeslist geëindigd: 30-30.

Na dertig minuten zochten de gasten, waar Nora Mørk negen keer scoorde, bij een marge van drie de kleedkamer op. Het stond halverwege 16-19.

In helft twee kwam de regerend landskampioen sterk terug. Bij 19-19 stond het voor het eerst gelijk en toen liep Odense Håndbold zelfs uit. De tweede van landgenoot Bo van Wetering betekende de 25-22.

Dione Housheer
Team Esbjerg gaf niet op en kwam in de slotfase weer aan de goede kant van de score terecht. Doelpunt negen van Deens international Mie Højlund viel veertig tellen voor het eind en betekende de allerlaatste van het treffen in de eredivisie van Denemarken.

Namens de thuisploeg scoorde Dione Housheer (foto) acht keer tegen Team Esbjerg. Ook gaf de rechteropbouwer van Oranje vier assists. Lois Abbingh (twee treffers) en Kelly Vollebregt werkten zich gisteravond tevens op het scoreformulier.

Ikast Håndbold
Door de remise blijft het gat tussen runner-up Odense Håndbold en Team Esbjerg, de nummer drie op de ranglijst, vier punten: 21 om zeventien. De koppositie is met 22 punten in handen van Ikast Håndbold. Na 24 wedstrijden plaatst de top-8 zich voor de kampioensfase.