Skip to main content

Odense Håndbold verslaat concurrent, Abbingh draait warm voor Golden League

Het Deense Odense Håndbold heeft gisteravond concurrent in de top van de eredivisie Ikast Håndbold verslagen: 28-25. Tijdens de thuisoverwinning scoorde Lois Abbingh vijf keer.

Advertentie

Na één helft spelen in Denemarken was het verschil tussen de nummers één en drie van de Deense eredivisie al twee (16-14). Alleen bij 26-25 werd het nog even heel spannend.

Begin maart
Abbingh scoorde tegen Ikast Håndbold vijf keer. Zo raakt de linkeropbouwer van Oranje voor de Golden League in vorm. Begin maart komen oefenpartners Noorwegen, Tsjechië en Denemarken naar Eindhoven. Na haar bevalling is Abbingh voor het eerst weer bij de nationale ploeg.

Ook Dione Housheer (zes doelpunten, vijf assists), Kelly Vollebregt en Bo van Wetering (beiden twee) deelden mee in de feestvreugde. Door de zege blijft Odense Håndbold, geplaatst voor de tussenronde van de Champions League, eerste in eigen land.

Van der Vliet en Haggerty
Gelijktijdig heeft het Nykøbing van Nikita van der Vliet afgerekend met SønderjyskE: 26-32 (11-16). De Noord-Hollandse op de lijn maakte twee uit twee. Nykøbing staat vierde en ligt zo op koers voor plaatsing voor de play-offs om de landstitel van Denemarken.

Op dinsdagavond pakte het Horsens van landgenoten Claudia Rompen en Tamara Haggerty al twee punten. In eigen huis tegen Aarhus United werd het 25-22 (15-10). Haggerty vond twee keer het net.

Foto: FotoReza

Advertentie