Skip to main content

Odense HC op koers voor titelprolongatie

Titelhouder Odense HC is in de Deense finale op voorsprong gekomen. De Nederlands getinte formatie rekende gisteravond in eigen huis af met Team Esbjerg: 31-27.

Advertentie

Pas na rust (14-14) sloeg Odense HC een gaatje. Waar de thuisploeg bij de laatste vier drie duels nodig had langs Herning-Ikast Håndbold te komen, was Team Esbjerg al in twee wedstrijden klaar met Viborg HK.

Acht assists
Op het parket in Odense was de Deense international Mie Højlund de grote vrouw met twaalf treffers. Oranjedame Dione Housheer scoorde niet alleen zes doelpunten, maar was ook liefst acht maal de aangever. Één keer wist Bo van Wetering (foto) het net te vinden.

In de eerste finale trad Odense HC aan zonder Larissa Nusser. Een week geleden scheurde de spelmaakster haar kruisband af. Ook landgenoot Lois Abbingh bekeek het treffen met Team Esbjerg vanaf de tribune. De schutter van het Nederlands team is zwanger.

Henny Reistad
Bij Team Esbjerg waren alle ogen gisteravond natuurlijk op clubtopscorer Henny Reistad gericht. De Noorse heeft Estavana Polman uit de ploeg gespeeld. Reistad kwam tot acht doelpunten, maar had door ook zestien pogingen voor nodig. Zo kwam goalie van Odense HC Althea Reinhardt tot veertien stops (35 procent).

Het staat 1-0 voor de titelhouder. Op 28 mei komen beide finalisten elkaar in Esbjerg tegen. Wanneer de rood-witten terugslaan valt op 31 mei in de arena van Odense HC de beslissing.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie