Skip to main content

Odense HC weer landskampioen, glansrol voor Housheer

Odense HC is in de derde finale in Denemarken vanuit geslagen positie teruggekomen en mag zich zo weer een jaar lang landskampioen noemen.

Advertentie

In wedstrijd drie met Team Esbjerg gingen de gasten bij 11-14 rusten. Een kwartier voor tijd bij 17-20 leek Team Esbjerg de schaal van Odense HC af te pakken.

25-24
Nadat de eerste finale in 31-27 voor Odense HC was geëindigd, maakte Team Esbjerg – nog altijd zonder Estavana Polman – in eigen huis gelijk. Afgelopen weekend werd het liefst 35-28 voor de rood-witten.

Odense HC sloeg gisteravond pas in de staart van de eindstrijd toe. Na 21-21 zorgde onder meer Dione Housheer (foto) met een van haar tien (!) goals in de finale voor de marge van twee (23-21). Drie minuten voor tijd was de eindstand al bereikt: 25-24.

Advertentie

Vijftien goals
Niet alleen maakte Housheer de allermeeste doelpunten, ook gaf ze vijf assists. Daarmee was de rechteropbouw van Oranje in de beslissende eindstrijd om het kampioenschap bij liefst vijftien goals van Odense HC betrokken.

Ook Kelly Vollebregt werkte zich gisteravond op het wedstrijdformulier. De brunette scoorde drie keer. Het is de tweede keer op rij dat de oranje-witten – waar ook Lois Abbingh, Larissa Nusser en Bo van Wetering onder contract staan – zich de beste van het land mogen noemen.

Final4
Lang de tijd uit te huilen heeft Team Esbjerg niet. Dit weekend speelt de Deense runner-up in de Final4 van de Champions League. Bij de laatste vier wacht voor Team Esbjerg Györ uit Hongarije.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie