Oefenzege Oranje tijdens debutantenbal

Het oefenduel tussen Nederland en Zweden is vanavond in 31-27 (17-13) geëindigd. In Almere debuteerden liefst vijf tieners.

In de eerste helft sloeg Oranje een gaatje van zes met de B-garnituur van Zweden (12-6). Zo kon bondscoach Per Johansson al snel Loïs van Vliet, Donna Bakker, Daphne Luchies en Alieke van Maurik laten debuteren. Laatstgenoemde vond meteen het net.

Acht keer Malestein
Snel na rust kwamen de bezoekers knap terug. Het moedige Zweden maakte het Oranje bij 20-20 moeilijk. Yara Ten Holte, Kelly Dulfer en topschutter Angela Malestein (foto) zorgden voor de oefenzege van de nationale ploeg. De rechterhoekspeler maakte met de Scandinaviërs te gast de meeste goals: acht.

Tien minuten voor tijd maakte ook Judith van der Helm haar entree voor de A-ploeg. Het was generatiegenoot Van Vliet die even voor tijd haar allereerste en de laatste van Nederland van de avond scoorde.

Morgenmiddag weer
Nederland en Zweden oefenen morgenmiddag weer tegen elkaar. Om 12:00 klinkt opnieuw in Almere het eerste fluitsignaal.