Skip to main content

Olsson heeft in Denemarken beschikking over alle achttien EK-gangers

By 3 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tijdens de eerste twee trainingen in voorbereiding op het aanstaande eindtoernooi in Duitsland gisteren ontbraken nog twee EK-gangers, maar bondscoach van de Oranjemannen Staffan Olsson (foto) neemt ze vanavond alle achttien mee naar Denemarken.

Advertentie

Iso Sluijters en Samir Benghanem waren gisteren nog afwezig op Papendal. Eerstgenoemde vliegt rechtstreeks vanuit Zwitserland, Sluijters speelt voor GC Amicitia Zürich, naar het land waar morgen de Golden League begint.

Cirkelspeler Benghanem stapt vanavond samen met de anderen op het vliegtuig naar Denemarken. Bonusspeler negentien is Janik van Zundert. De 21-jarige linkspoot van Bevo draait deze week mee bij Oranje. Voor het EK haakt de debutant, die in de BENE-League indruk heeft gemaakt als middenverdediger, weer af.

Tegen achtereenvolgens Egypte, Noorwegen en het thuisland gaat Olsson laten zien hoe hij het gemis van rechteropbouwers Tom Jansen en Kay Smits gaat opvangen. Samen met Sluijters is ook opbouwer van VfL Lübeck-Schwartau Niko Blaauw (21) op het laatst aan de EK-ploeg toegevoegd.

Lees ook: Oefencampagne EK-ploeg te zien op Ziggo Sport

Tegen achtereenvolgens

Advertentie