Skip to main content

Olympiër Luciano sluit per direct aan bij degradatiekandidaat

Een zeer, zeer opmerkelijke rentree in de eredivisie. Olympiër Ailly Luciano (33) komt degradatiekandidaat Volendam per direct versterken.

Advertentie

De oud-international ging in 2021 met pensioen. Metz Handball is niet de laatste club van Luciano, want de rechterhoekspeler gaat Volendam uit de brand helpen. Het team waar trainer/coach Zsigmond Makay eerder deze week werd ontslagen kampt met veel blessures.

De Noord-Hollanders vechten tegen degradatie uit de eredivisie. Er zijn nog twee speelweekenden te gaan in de play-downs. Volendam staat gedeeld laatste met E&O.

Beide teams staan op vier punten en treffen elkaar op de slotdag. Luciano zal over tien dagen meegaan naar Emmen, want de voormalig Oranjedame – in 2016 deed de linkspoot mee aan de Olympische Spelen in Rio – is al lid van Volendam. Luciano traint vanavond voor het eerst mee bij de oranje-zwarten.

“Het zal wel voor mij weer even wennen worden en ik ben niet meer de jongste natuurlijk”, aldus Luciano op de website van Volendam. “Maar ik ga natuurlijk alles er aan doen om het een succes te laten zijn.”

Advertentie