Skip to main content

Olympisch duo start prijzenjacht met succes

In navolging van Fabian van Olphen hebben ook Nycke Groot en Yvette Broch zondag een hoofdprijs gepakt. Beide olympiërs pakten in hun eerste jaar bij Györ de Hongaarse beker: 33-27.

Advertentie

In de finale werd Erd, eerder dit jaar Europees opponent van landskampioen Dalfsen, verslagen. Na 16-12 bij rust werd het verschil in het tweede bedrijf alleen maar groter voor de Oranjedames en hun teamgenoten in het wit en groen.

In race voor treble
Cirkelspeelster Groot was in de finale goed voor drie treffers. Groot, het verlengstuk van bondscoach Groener in het veld, trof één keer doel. De beker is slechts het begin van een indrukwekkende prijzenjacht van Broch en Groot bij Györ. De Hongaarse topploeg is nog in de race voor de landelijke titel en is geplaatst voor het finaleweekend van de Champions League.

Zo zouden Groot en Broch zich in de zomer met drie hoofdprijzen kunnen melden in eigen land, voor de start van de voorbereiding voor de Olympische Spelen in Rio. En stiekem moet dan de jacht op de allergrootste hoofdprijs nog beginnen.

Advertentie

Join the discussion 8 Comments