Skip to main content

Olympisch team begint voorbereiding op Papendal en vliegt morgen naar Spanje

De Oranjedames zijn samengekomen op Papendal om de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs te starten.

Advertentie

Vanaf 25 juli is het Nederlands team in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Per Johansson is met Hongarije, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Angola ingedeeld in poule B.

De eerste groepstraining stond vanochtend in Arnhem op het programma. Oranje vliegt morgen naar Spanje. In Fuerteventura heeft Johansson een trainingskamp belegd.

Naar Zweden
Begin volgende maand vertrekken de Oranjedames naar Zweden. In het thuisland van de bondscoach vervolgt Nederland in samenwerking met Zweden, tevens geplaatst voor de Spelen, de voorbereiding op het belangrijke eindtoernooi.

In 2016 debuteerde het Nederlands team op de Spelen van Rio de Janeiro. Onder leiding van Henk Groener eindigde Oranje net naast het podium. Drie jaar geleden in Tokio was de kwartfinale het eindstation van de nationale ploeg.

Uitzwaaien in Rotterdam
De groep die samen is gekomen op Papendal telt zestien speelsters. In Parijs mag Johansson met veertien speelsters werken. Ook wijst hij nog een reserve aan.

Op 18 juli laten Lois Abbingh en co zich nog voor eigen publiek zien. De uitzwaaiwedstrijd is in Rotterdam. Korea is om 19:30 de tegenstander.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie