Skip to main content

Olympische ploeg vervolgt voorbereiding in Zweden

De olympische ploeg is vanochtend op het vliegtuig naar Zweden gestapt waar de voorbereiding op het eindtoernooi in Parijs verder gaat.

Advertentie

De Oranjedames beleggen in het thuisland van bondscoach Per Johansson een trainingskamp. Op vrijdag wordt tegen Zweden geoefend. Dat gebeurt om 18:00 in Göteborg.

Ook de oefenpartner is geplaatst voor de Olympische Spelen en zit in poule A. Nederland is ingedeeld in groep B en treft vanaf 25 juli Angola, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije.

Paar dagen vrij
Het Nederlands team vertoefde vorige maand een periode in Spanje. Na een serie trainingen in het zonnige Fuerteventura hadden de internationals vorige week een paar dagen vrij.

De olympische ploeg telt nog zestien internationals. In de Franse hoofdstad mag Johansson gebruik maken van veertien speelsters. De anderen zijn op de Spelen reserve.

Uitverkocht
Voor Oranje naar Parijs gaat oefent de ploeg van Johansson nog één keer in eigen land. Op donderdagavond 18 juli wacht om 19:30 het tevens geplaatste Korea. De pot in Rotterdam is uitverkocht.

Foto: FotoReza

Advertentie