Ondanks afwezigen houdt Volendam aansluiting bij top-3

By 16 december 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Het thuisduel met Hubo Handbal duurde vanavond voor Volendam net lang genoeg. Door de 31-30 overwinning blijven de oranje-zwarten aansluiting met de top-3 van de BENE-Leauge houden.

Na 8-2 leek Volendam met de Belgen op bezoek een makkelijke avond te beleven. Door een heel matige fase van de thuisploeg kon Hubo Handbal terugkomen tot 11-10.

Geen De Lange, Jerry en Nagtegaal
Met de ploeg van Peter Portengen op bezoek kon trainer/coach van Volendam Geert Hinskens geen beroep doen op Evan de Lange, Ephrahim Jerry, Robin Nagtegaal en Lucas Schneider. De Noord-Hollanders waren aangewezen op de bevliegingen van spelers als Tim Roefs en cirkelspeler Evert Kooijman als eindstation.

Samen met Jordy Baijens namen Roefs en Kooijman Volendam in de tweede helft bij de hand. Maar opnieuw gaf Volendam een comfortabele voorsprong, 17-11 bij rust en 25-18, uit handen. Met één van zijn vijf treffers bracht Bartek Konitz het verschil terug naar drie (29-26).

Even op gelijke hoogte
In de slotfase maakte Baijens de dertigste voor Volendam, maar door aanvallend morsen kon Hubo Handbal in de omschakeling nog wat goedkope doelpunten maken. Dichterbij dan één kwam de uitdager uit België niet.

Even is Volendam op gelijke hoogte gekomen met nummers twee en drie Achilles Bocholt en LIONS. Zij treffen elkaar morgenmiddag in Sittard.