Skip to main content

Onderling duel in Champions League: PSG veel beter dan SC Magdeburg

Na de eerste thuiszege in de Champions League heeft het PSG van Oranjeheer Luc Steins (foto) ook op vreemde bodem succes geboekt.

Advertentie

Het onderlinge duel met landgenoot Kay Smits, het succesvolle duo van Oranje speelde ooit samen voor LIONS, wist Steins gisteravond met overtuiging naar zich toe te trekken. In Duitsland stond het bij rust bij SC Magdeburg – PSG al 10-18 voor de bezoekers uit Frankrijk.

Drie keer
Na een uur klonk bij 22-29 het eindsignaal. Namens PSG maakte Steins drie uit drie. Aan de overkant scoorde Smits in Duitse dienst even vaak.

Twee weken geleden ging de formatie uit Parijs nog in Hogarije tegen Veszprem ten onder. PSG, dat afgelopen weekend in de Franse eredivisie nog van Fenix Toulouse verloor, is op vier punten uit drie wedstrijden gekomen. In groep A stond SC Magdeburg al op vier punten.

Créteil en SG Flensburg-Handewitt
Op zaterdag speelt PSG het competitieduel tegen Créteil. Gelijktijdig gaat SC Magdeburg op bezoek bij SG Flensburg-Handewitt. Een bijzonder duel voor Smits, want vanaf het seizoen 2023/2024 speelt hij voor de Noord-Duitsers.

Foto: FotoReza

Advertentie