Skip to main content

Onnodig gelijkspel Hurry-Up in eigen huis

By 8 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Hurry-Up had voor even de koppositie van de BENE-League kunnen pakken, maar door duur balverlies in de laatste seconden van de eerste thuiswedstrijd hebben de Zwartemeerders de punten met promovendus KTSV Eupen moeten delen: 27-27.

Advertentie

Bij 27-26, nog vijftien tellen op de klok én balbezit leek Hurry-Up op weg naar de tweede competitiezege op rij. Tot KTSV Eupen nog één break-out mocht lopen en oud-international van België Damian Kedziora voor de remise zorgde.

“We geven hem niet in de laatste seconden weg. We geven hem in de eerste seconden weg”, is Fiege duidelijk op RTV Drenthe. “We hebben een uur lang lopen roeien met kleine spaantjes. Het was heel moeizaam allemaal. Dus, ja, jammer.”

Brent Riksten
Na 7-10, 13-14 en 16-16 had Hurry-Up bij 20-17 wat lucht. Met acht doelpunten speelde jeugdinternational Brent Riksten een sterke partij. In tegenstelling tot veel van zijn oudere teamgenoten.

Advertentie

Naast Damian Kedziora was ook broertje Bartosz Kedziora belangrijk voor KSTV Eupen. Na promotie naar de BENE-League is laatstgenoemde overgekomen van kampioen Visé. Afgelopen zaterdag ontdeed KTSV Eupen, waar de geblesseerde landgenoot Stef Eggen (19) vanavond een uur op de bank bleef, zich al van AtomiX waardoor de promovendus op basis van doelsaldo voor even de eerste plaats in de BENE-League bezet.

EHF European Cup
Over minder dan 48 uur komt Hurry-Up alweer in actie. In de eerste ronde van de EHF European Cup wacht HC Berchem. Het heenduel is zaterdagavond om 18.00 in Luxemburg. Een week later is in Emmen de return.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie