Skip to main content

Onsportieve trommelmeneer niet meer welkom bij Minden-fanclub

De fanclub ‘Grün Weiß’ van het Duitse GWD Minden heeft maatregelen genomen na het incident dat plaatsvond in de wedstrijd tegen Coburg. Linkerhoekspeler Steffen Coßbau gleed na een break-out door tegen de kussens achter het doel. Een fan die achter deze kussens stond sloeg Coßbau met zijn trommel op het hoofd.

Advertentie

Het incident is te zien in onderstaande video. De betreffende supporter verklaarde na afloop in een interview dat hij niet bewust met zijn trommel Coßbau wilde raken. “Ik zag hem op mij af glijden en maakte automatisch een afwerende beweging. Omdat de kussens verschoven lijkt het misschien net of ik hem bewust sla, maar dat is niet zo.”

Het fragment zorgde op sociale media voor veel verontwaardiging. De fanclub van GWD Minden heeft de betreffende fan inmiddels uit de fanclub gezet. “Wij distantiëren ons uitdrukkelijk van het gedrag van deze fan. Wij zijn van mening dat dit soort gedrag niet thuishoort in onze hal en hij hiermee de club en de fanclub heeft beschadigd. Wij hebben daarom besloten het betreffende lid uit onze fanclub te verwijderen” aldus de woordvoerder van fanclub Grün Weiß.

Nederland

Advertentie

Join the discussion 7 Comments