Skip to main content

Ontketende Luciano beslissend voor Metz

Een ontketende Ailly Luciano heeft ervoor gezorgd dat Metz overwintert in de Champions League. De hoekspeelster scoorde acht keer in het Europese duel met Glassverkert. 

Advertentie

Eerder deze week liet Luciano weten afscheid te nemen als international. De mededeling gaf de oud-speelster van Quintus vleugels. Met liefst acht treffers had Luciano een flinke vinger in de pap bij de 25-19 overwinning van de Franse kampioen.

Broch vijfmaal trefzeker
Door de overwinning kan Metz de volgende ronde in de Champions League niet meer ontlopen. Na vier duels bezet de ploeg van Luciano de tweede plaats in poule A.

Het Hongaarse Györi blijft ook na dit weekend ongeslagen in de Champions League. In eigen huis werd CSM Bucuresti verslagen: 33-25. In de pauze stonden de Roemenen nog voor (11-13). Cirkelloopster Broch scoorde vijfmaal, Groot prikte drie keer raak.

Polman belangrijk
Team Esbjerg verloor opnieuw in Europees verband. Bij het Noorse Larvik werd de tweede nederlaag oprij geleden: 30-29. Met zes doelpunten was opbouwspeelster Estavana Polman belangrijk voor de Deense club. Ondanks het verlies blijft Team Esbjerg, op basis van het doelsaldo, aan kop in poule D.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie