Skip to main content

Ontslag bij SG Flensburg-Handewitt: Bult naar voren geschoven

Maik Machulla is vanochtend door SG Flensburg-Handewitt ontslagen. Oud-international Mark Bult (40) maakt het seizoen bij de Duitse topclub als hoofdcoach af.

Advertentie

Tien slechte dagen kosten Machulla, die sinds 2017 aan het roer stond bij SG Flensburg-Handewitt, de kop. De donkerblauw-roden werden in één week uitgeschakeld in de DHB Pokal en EHF European League. Gisteren ging SG Flensburg-Handewitt op de vloer van Bundesliga-koploper THW Kiel gevoelig onderuit.

Na de 29-19 competitienederlaag heeft het bestuur van SG Flensburg-Handewitt besloten Machulla de laan uit te sturen. Assistent Bult wordt naar voren geschoven en kan de interlandweek benutten om binnen de club de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Loyaal blijven?
“Maik en ik zijn vrienden geworden en ik heb even gedacht loyaal aan hem te blijven”, legt Bult uit. “Maar ik moet ook aan mezelf denken. Enkele weken geleden heb ik tot 2026 bijgetekend en ook Maik zegt me voor de kans die door zijn vroegtijdige vertrek ontstaat te gaan.”

Advertentie

Bult hoopt bij de huidige nummer vier van de Bundesliga een keerpunt te creëren. De achterstand van SG Flensburg-Handewitt op de top-3 van de Bundesliga is met nog acht wedstrijden te gaan vier punten. “Er zijn de afgelopen dagen veel gesprekken binnen de club gevoerd en dat zal ik in het vervolg van deze week blijven doen. Daarna is het tijd om te spelen, plezier te maken en misschien op tactisch gebied kleine wijzigingen door te voeren”, zegt Bult.

Nieuwe spelers
Over tien dagen ontvangt SG Flensburg-Handewitt in de competitie middenmoter MT Melsungen. Bult besluit: “In de zomer sluiten nieuwe spelers aan bij de club. Het is zaak om dit jaar sterk te eindigen.” Van SC Magdeburg gaat landgenoot Kay Smits overkomen.

Foto: FotoReza

Advertentie