Skip to main content

Onttroning doet LIONS pijn

By 28 mei 2018Eredivisie, Voorpagina

Na drie jaar moet OCI-LIONS de landstitel weggeven. En dat doet de Limburgers pijn.

Advertentie

Lees eerst: Aalsmeer na negen jaar weer landskampioen

In 2015, 2016 en 2017 kroonde LIONS zich tot kampioen van Nederland. Tegelijkertijd werd even vaak de beker gewonnen. Met de Supercup-winst in augustus 2017 leek de Limburgse veelvraat de leegloop te hebben opgevangen.

Emoties
Een herfst, winter en lente later is de realiteit bitter. De finale van de BENE-League werd verloren, de formatie van Schmetz strandde in de halve bekerfinale en in de strijd om de titel was FIQAS/Aalsmeer twee maal te sterk.

Een hoop emoties kwamen na het laatste fluitsignaal in De Bloemhof vrij bij de ploeg in het wit. Er werd geschreeuwd, gehuild en door de meeste leden van LIONS keurig gefeliciteerd. Terwijl in Noord-Holland het feest nog even doorging, droop de onttroonde landskampioen af.

Pijnpunt
Een smallere selectie lijkt LIONS de das om te hebben gedaan. Waar het jarenlang topspelers in een duel kon inwisselen, lijkt de leegloop in de lente van 2017 – zo verlieten talenten Kooijman en Jerry en doelman Van Leeuwen de fusieclub – een pijnpunt. Met de komst van Jasper Adams en Rudi Schenk heeft LIONS voor het nieuwe seizoen flink ingekocht.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie