Skip to main content

Onverstoorbaar op de Heulse lijn: “De frisse wind is eigenlijk wel lekker”

By 29 september 2020oktober 7th, 2020Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Waar generatiegenoten besloten te stoppen bij Quintus, staat ook dit jaar Rick van Ravesteijn (28) op de Heulse lijn. Hij geniet van de frisse wind bij de eredivisionist.

Advertentie

Chris de Bakker, Thijs van den Driest en Lex Dofferhoff vonden het welletjes. Zij en andere twintigers besloten in de lente te stoppen bij Quintus. Geen haar op het hoofd van Van Ravesteijn die dacht aan afstappen: “Daarvoor vind ik het spelletje veel te mooi.”

Sinds de B-jeugd draagt de cirkelspeler het wit-groen van Quintus. “Ik ben inmiddels onderdeel van het meubilair”, grapt Van Ravesteijn. “Voor mij was stoppen geen optie. Ik dacht dat ik het moeilijk zou vinden dat veel jongens niet doorgingen, maar het loopt eigenlijk wel lekker. Vastigheidjes komen snel terug.”

BENE-League
Tegen LIONS 2 en Feyenoord pikte Quintus de eerste punten op. Het trainersduo Jack van Lier/Geert Hinskens, laatstgenoemde volgt Rob Vis op in Kwintsheul, beschikt over een handje vol nieuwelingen. “De frisse wind is eigenlijk wel lekker. Het werkt ook niet wanneer jongens met andere energie naar de training komen dan de wedstrijd. Dat zet een bepaalde druk op de groep. Alle nieuwe jongens willen zich laten zien”, merkt Van Ravesteijn op.

Advertentie

“Het werkt ook niet wanneer jongens met andere energie naar de training komen dan de wedstrijd”

Als betrouwbaar eindstation heeft Van Ravesteijn, die niet vies is van een draaibal, zich in het Westland ontpopt tot basiskracht. Met Quintus speelde hij zelfs drie seizoenen in de BENE-League. “Ondanks dat we bijna niet gewonnen hebben, heb ik in die jaren het allermeest geleerd. Ik heb onwijs genoten in de BENE-League. Het is jammer dat het financieel onhaalbaar was voor Quintus vorig seizoen opnieuw de stap te maken.”

Snel vrienden maken
Pieter van der Velden, Troy Oranje en Martijn Poot zijn nieuw bij Quintus. “Ik lul met iedereen en maak vrij snel vrienden. Met de sfeer zit het wel goed”, denkt Van Ravesteijn. “Het werkt soms ook zo in de sport: als je kwaliteiten meebrengt word je nog sneller geaccepteerd. Ik denk dat we er heel goed op staan. In de eredivisie is er geen team dat de posities zo dubbel bezet heeft als dat wij hebben.”

“Ik heb misschien een grote mond, maar ik denk dat we het waar kunnen maken. Dat mag je heus opschrijven”, vertelt Van Ravesteijn aan de interviewer. “Afgelopen weekend, toen we door een besmetting bij Volendam 2 niet konden spelen, heb ik een aantal concurrenten weer lelijke missers zien maken. Hellas speelde gelijk tegen GHV. Ik zie ons tegen de onderste ploegen geen fouten maken.”

E&O
Met E&O komt de nummer twee van vorig seizoen aankomend weekend op bezoek bij Quintus. “Ik vind E&O lastig in te schatten, daar is een hoop veranderd. Ze hebben een nieuwe trainer en zijn wat spelers kwijtgeraakt. Is daar nog wat voor terug gekomen? Ik zie BFC als grotere concurrent van ons.” 

“Ik zie BFC als grotere concurrent van ons”

“We moeten waken voor de werklust van E&O”, besluit Van Ravesteijn. “De cultuur bij hen is wat dat betreft vergelijkbaar met die in Kwintsheul. Met hard werken kun je een heel eind komen, maar ik denk dat wij over een échte killersmentaliteit beschikken. Op beslissende fases kom je er niet alleen met trekken en lopen. Als je het zo bekijkt is Quintus een vrij complete ploeg.”

Foto: Paul Vis

Advertentie