Onvoorspelbaar WHC/Hercules licht pootje van kampioenskandidaat uit eigen provincie

By 29 oktober 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Waar WHC/Hercules in de vorige speelronde nog van laagvlieger Dynamico verloor, heeft de fusieclub gisteren twee punten van kampioenskandidaat Quintus afgesnoept: 29-28.

In Den Haag werd voor rust het meest gescoord. Na 17-16 halverwege namen de zenuwen bij provinciegenoten WHC/Hercules en Quintus toe.

Zeven minuten voor tijd scoorde Daan van Vliet namens de thuisploeg de 29-27. Snel kwam het antwoord van Quintus via linkerhoekspeler Troy Oranje (29-28). Het bleek met nog zes minuten op de klok de laatste goal van het verhitte treffen in Zuid-Holland.

Hemmes versus Schutte
In het spannende slot, waarbij meerdere ballen over de zijlijn gingen, scoorden WHC/Hercules en Quintus niet meer. Honderd seconden voor het laatste fluitsignaal keerde doelman Lars Hemmes (foto) een strafworp van Jorian Baauw. De talentvolle linkspoot van de bezoekers was daarvoor juist op schot.

Het is de eerste zege in zes weken tijd voor WHC/Hercules. Na een goede competitiestart zakten de mannen van trainer/coach Wesley Hage begin oktober verder weg. Door de knappe overwinning op Quintus vinden de wit-blauwen net als concurrent E&O, gelijktijdig te sterk voor Dynamico (34-25), weer aansluiting bij het linkerrijtje van de eredivisie.