Skip to main content

Onzekere transfermaanden in Zwartemeer aangebroken

By 26 februari 2019Achtergrond, BENE-league, Voorpagina

Met de transfer van René de Knegt naar Aalsmeer moet Hurry-Up op zoek naar een nieuwe doelman. In Zwartemeer wacht voor het zoveelste jaar op rij een onzekere transferperiode. Zijn spelers nog naar de Drentse uithoek te verleiden?

Advertentie

Onder Joop Fiege besloten een aantal jaar geleden spelers als Jort Neuteboom, Dennis Schellekens en Thies Berendsen de sprong in het diepe te wagen. De nationale topspelers verkasten naar ‘new kid on the block’ Hurry-Up. Via Zwartemeer maakten ze een nieuwe stap.

Het zijn een van de laatste voorbeelden van binnenlandse jongens die zich bij de oranjehemden aansloten. De laatste seizoenen maakten voornamelijk testspelers uit het buitenland de overstap naar Hurry-Up. Zo ontstond er een Litouwse enclave onder aanvoering van de reeds naar Aalsmeer vertrokken Vaidas Trainavicius. De Noord-Europeanen maalden niet om de ligging en groeiden in Drenthe uit tot publiekslievelingen.

Proefspelers
In 2017 deed toenmalig hoofdtrainer Martin Vlijm verwoede pogingen bekende koppen uit Nederland naar Drenthe te halen. De gebroeders Schoenaker van DFS Arnhem kozen voor Bevo en Sporting NeLo. René de Knegt durfde het avontuur wel aan. Met vreemdelingen Alexander von Eitzen en Laurynas Petrusis werd het aantal selectieleden opgeschroefd.

Advertentie

Ook onder het nieuwe trainerskoppel bestaande uit Tim Remer en Manuel Kremer klonk afgelopen zomer hetzelfde liedje. Tijdens de start van de voorbereiding op het huidige seizoen werden drie proefspelers ingevlogen. Doelman Jan Sega uit Slovenië en Portugese linkeropbouwer Tiago Azenha zetten een week later hun krabbel onder een jaarcontract. In december verliet de tegengevallen Spanjaard Javier Bebeta Navarro het Noorden via de achterdeur.

Tim Remer
Door de transfer van René de Knegt klinkt het startschot van onzekere transfermaanden bij Hurry-Up. De vraag is of basisklanten als Tommie Falke en Dragan Vrgoc, die op social media wekelijks druk is met het opbouwen van een portfolio, ook na de zomer te bewonderen zijn in de sfeervolle hal in Zwartemeer.

In de lente knokt Hurry-Up voor het plaatsje in de BENE-League. Wanneer de oranjehemden daarin slagen gaan ze op voor hun vierde jaar op rij in de grensoverschrijdende topcompetitie. De club hoopt dat Tim Remer, die 85 interlands speelde voor Oranje, na knieklachten zijn debuut voor Hurry-Up op het parket gaat maken. Is de terugkeer van Remer op de Nederlandse velden het gewenste lokkertje bij het aantrekken van gerichte versterkingen?

Juiste mogelijkheden
Al een seizoen lang is Hurry-Up bezig het stoute imago op de juiste manier te duiden. In de media liet kartrekker Manuel Kremer meermaals vallen dat de Drentse deelnemer aan de BENE-League drukdoende is met het creëren van de juiste mogelijkheden voor spelers. Zo is de trainingsintensiteit opgeschroefd. Ook de huisvesting van spelers is op orde. Daarmee hopen de Zwartemeerders dat het voorbeeld van nieuweling René Jaspers, een talentvolle speler die zijn kunsten wilde vertonen op BENE-Leaugeniveau, gevolgd gaat worden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie