Oogsttijd voor de Oranjemannen

By 18 oktober 2016Oranje, Voorpagina

Joop Fiege maakte gistermiddag zijn 16-koppige selectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Denemarken en Hongarije bekend. Binnen de selectie is plaats voor heel veel routine.

Advertentie

Afvallers van de voorselectie zijn spelers als Nick de Kuyper, Lino Janssen en Samir Benghamen. Fiege kiest voor, internationale, ervaring en zet de jeugdige eredivisiespelers even in de wachtkamer. Te verklaren, want het is oogsttijd voor Oranje. In de nationale ploeg moet plaats zijn voor de zestien beste handballers van het land.

Duitse competitie
In een poule van vier mag Nederland strijden om een heus WK-ticket. Met toplanden als Olympisch kampioen Denemarken en Hongarije staan grote affiches op het programma. De bondscoach hoopt deze te kunnen winnen met spelers als Nicky Verjans (HSG Nordhorn-Lingen), Gerrie Eijlers (GWD Minden) en de terugkerende Mark Bult (VfL Gummersbach). Liefst elf spelers zijn actief in de Duitse competitie.

In de selectie is plaats voor slechts drie spelers die actief zijn in eigen land: Leon van Schie, Toon Leenders en Ivo Steins. Van Schie en Leenders keerden na een buitenlands avontuur, Leenders speelde in de tweede Bundesliga voor TUSEM Essen en HSG Nordhorn-Lingen, terug in de BENE-League.

Hongarije thuis
Op 2 november gaan de Oranjemannen op bezoek bij Denemarken, om vervolgens op 6 november in eigen huis tegen Hongarije te spelen. Letland maakt de kwalificatiepoule compleet.

Exclusief in Handbal Inside Magazine
In de allereerste uitgave van het Handbal Inside Magazine vertelt Joop Fiege over de toekomst van de nationale mannenselectie. De bondscoach heeft vertrouwen in een nieuwe lichting. Een abonnement voor Handbal Inside Magazine is hier simpel af te sluiten. Op 1 november valt de eerste editie op de deurmat.

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    41166 110812My wife style of bogus body art were being quite unsafe. Mother worked with gun very first, right after which they your lover snuck totally free upon an tattoo ink ink. I was certain the fact just about every ought to not be epidermal, due to the tattoo ink could be attracted from the entire body. make an own temporary tattoo 149765