Skip to main content

Ook als Tachos onverhoopt afzakt blijft Van Ommen in Waalwijk

Tachos start aanstaande zaterdag in The Dome het spannende tweeluik met Houten om het plekje in de BENE-League. Bemoedigend nieuws voor de Brabanders: Ook als de club onverhoopt afzakt blijft sterkhouder Luc van Ommen (26) in het groen-zwart spelen.

Advertentie

Van Ommen blijft net als Max Voermans de Waalwijkers trouw. Even flirtte de cirkelspeler met Sporting Pelt. “Maar ik ga met mijn vriendin in Utrecht wonen en dan wordt de afstand pittig”, legt Van Ommen uit.

“Ik zou een contract voor een langere periode ondertekenen en dan moet je zeker van je zaak zijn. Ik zou door de reistijd wel eens het spelplezier kunnen verliezen”, is hij realistisch. Zo schakelde Sporting Pelt door naar oud-speler Niels Vansloot.

Zestig minuten lang
Het is nog maar de vraag of Van Ommen na de zomer op bezoek gaat in Neerpelt, want als nummer zes van de HandbalNL League moet Tachos een play-down spelen. Over twee wedstrijden moeten de Noord-Brabanders afrekenen met eredivisiekampioen Houten om ook in het nieuwe seizoen in de BENE-League te spelen.

Advertentie

“Als ploeg hebben we in die sterke competitie stappen gemaakt”, vervolgt Van Ommen. “We zijn gaan begrijpen hoe we niet veertig, maar zestig minuten lang moeten spelen. Als we fit zijn en ons niveau halen verwacht ik dat we tegen Houten sterk kunnen zijn.”

Vader Frank
Het tweeluik is het laatste kunstje van Hans van Dijk in Waalwijk. Na twee seizoenen ruilt hij Tachos in voor Bevo. Zijn plaats wordt ingenomen door Frank van Ommen. Juist, de vader van aanvoerder Luc. “Zeven jaar geleden was dat ook al zo en dat werkte prima. We kunnen er thuis goed over praten.”

‘Junior’ is vastberaden om zijn vader na de zomer in de BENE-League te laten debuteren. Al weet de trouwe Van Ommen dat Tachos in de beste vorm moet verkeren. Hij besluit: “Houten kan het goede gevoel uit de eredivisie meenemen. Wij hebben dan weer op hoger niveau wedstrijden gespeeld.”

Programma nacompetitie:
Zaterdag 3 juni 19:00 Houten – Tachos
Zaterdag 10 juni 19:00 Tachos – Houten

Foto: FotoReza

Advertentie