Skip to main content

Ook in Den Haag blijft Houten overeind

Houten stevent af op de titel in de eredivisie. Ook gisteravond in Den Haag bleven de Utrechters tegen WHC/Hercules overeind: 29-33.

Advertentie

Met WHC/Hercules trof Houten de ploeg die enkele weken geleden BFC liet struikelen. Ook gisteravond kon de formatie van Wesley Hage en Nick Masmeijer lang mee met de hoogvlieger.

Klinkenberg en Houdijk
Pas na 25-25 liep Houten bij WHC/Hercules weg (25-30). Dat schrijft Peter Lotman in het AD. De verslaggever telde zeven doelpunten van cirkelspeler Sem Klinkenberg (foto) en Bram Versteegden prikte zes keer raak.

Namens WHC/Hercules vond Koen Houdijk even vaak het net als Versteegden. Waar Houten eerste blijft met 41 punten, staat de Haagse fusieploeg onderaan het linkerrijtje. Er worden nog zeven speelrondes afgewerkt.

41 om 38 punten
De eredivisiekampioen speelt in een play-off met de nummer zes van de HandbalNL League om het plaatsje in de BENE-League. De grootste concurrent van Houten is nog altijd Quintus dat gisteravond met 29-36 van provinciegenoot EHC won. Het verschil op de ranglijst tussen de top-2 is drie punten: 41 om 38 punten.

Foto: FotoReza

Advertentie